南極100公里超級馬拉松比賽

This customised donation page is no longer accepting donations.
HK$28,201.00 raised
HK$100,000.00 goal

Message from 梁小偉及張思縈

香港馬拉松視障組最佳紀錄保持者梁小偉(Gary Leung)先生以及2015年北極馬拉松女子組季軍張思縈(Jennifer Cheung)女士(亦是首名於此賽事奪得獎項之亞洲女子運動員)將於2017年1月21日參加南極100公里超級馬拉賽事(下稱南極100公里賽),為香港撒瑪利亞防止自殺會籌款,藉以宣揚「跨越困難、飛越夢想」之精神,鼓勵逆境自強,創建美麗人生。
梁小偉因一夜之間突然失去視力,人生曾一度跌進極度黑暗;及後他重新振作,並積極參與跑步練習,近年來於各項跑步賽事中均能獲得佳績。梁小偉希望透過參與南極100公里賽,以自己生命歷程見證「缺憾不留憾」之訊息,「失去視力,其實不等於失去一切」,鼓勵香港人遇到挫折及困難時要抱著不屈不撓之精神,切勿輕易放棄自己;只要堅定信念,肯定自我,不言輕生,終有一天能夠走出黑暗,重拾光明,更可以令自己人生充滿繽紛色彩。
梁小偉是首名參與南極100公里賽之視障運動員,而張思縈亦是首名香港女子運動員參與此項比賽;完成賽事後,張思縈更是首名香港女子運動員獲得世界馬拉松大滿貫 (曾於七大洲及北極跑過 42.195公里或以上之賽事),目前香港亦僅得兩名男子運動員曾獲得過此項殊榮。
張思縈是香港戒毒會社工,曾於2015年出戰北極馬拉松,目的是希望身體力行及克服艱巨環境之經驗,帶出「走出局限,奔向夢想」之訊息,鼓勵康復群體努力跨過障礙,堅守方向,繼續邁向所訂立之康復目標。張思縈以「讓生命影響生命」及不輕言棄的精神,希望藉著今次南極100公里賽,能夠勵勉港人在人生賽道上也要抱著勇氣,衝破困局,跨越難關;對生命抱有希望,努力追遂人生夢想。

charities supported

• The Samaritan Befrienders Hong Kong (SBHK) was formed in 1960 by a group of volunteers. Starting from 24-hour emotional support hotline, they now extend their services to suicide crisis intervention, life education and professional training

donor comments

• Gary 加油🎉✨🏃💪🏻

Doris Chau
  • Gary, I am one of yr friends and my first met in a school activity. You are so great to breakthrough yourself always . I am proud to have u be my friend , keep on and I support u all the time.

Phoebe kam
  • 感謝妳用生命影響生命

Parlett
  • 加油!!

Anonymous
  • 所有的好人好事都值得支持,加油!

Jessmiumiu
  • 加油Gary

梁小偉
  • Appreciate your will to challenge yourself for some good cause! Add oil!!

A Fung
  • Add oil, Really moved by your every effort to encourage others! You are so brave and I know God will be with you always for every step! Winnie

Winnie S F Chan (wanderings)
  • Respect!

Sze
  • Proud of both of you

Sandy Tai
  • 小偉,Jennifer 努力加油!

J.Pang
  • 加油!!

Stephen Tsang
  • 两位加油!

Albert Tsang
  • Running for the dream and bring more positive impact to our society

Edmond Lai
  • Go! Go! Go! Wish you both the very best of success and raise for those who are in needs!!

Wu Lok Man Bernard
  • u are my idol! Plz take good care of yourself! Big sister!!!

ChuChu
  • 珍尼花, 加油!! 祝順利完賽, 回港特訓!!

Edward Chan
  • 花姐&Gary, 生命影響生命👍👍👍加油喔💪💪💪 花姐,多謝您不停發放正能量👍👍 Gary, 我係 Jasmine 呀,上白波波同你傾計同握手果個呀😄

Jasmine
  • Gary & Jennifer, Proud of both of you! Add Oil!

Regina Tang
  • Add oils Jennifer

Terence Kam
  • 加油呀! 支持你地 :)

Kathy Lau
  • 成功創造紀錄,造福社群!

Chiu yun ming
  • 加油!祝願完走!

Luke Ma
  • Gary, Jennifer 加油! 順利完賽!

Ho Kin Wai